Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2008-05-29

0.01 ton

Förste januari i år visade vågen vänligt men bestämt 96.6 kg, idag 86.6. Jag har alltså förlorat 10 kg på 5 månader. Häpnadsväckande!

Gissa vad jag har lidit under tiden. Det enda jag ätit på vardagarna är sand. Mätt? Nja, men ingen större lust att äta iallafullafall. Verkligen en viktminskning som funkar!

Nä, jag bara skojar. Började året med att tänka lite på vad jag åt och gled mer in på paleo-liknakde kost, typ Colting. Gav bra resultat och jag började droppa något i vikt.

Efter nån månad läste jag om en tokig norrman som åkte vasaloppet utan kolhydrater . Något som i mina ultralöparöron lät väldigt intressant. I ultralöpning är effektiv fettförbränning avgörande för prestationsförmågan.

Så sen i början på mars äter jag LowCarb enligt LCHF-modellen. Rejält med fett och protein men nästan inga kolhydrater. Det tog lite tid för kroppen att vänja sig, men gradvis blev det bättre och efter 6 veckor hade löpstyrkan återvänt med råge.

Är det svårt med LCHF, frågar den nyfikne. Hur mycket får man äta? Vad äter man? Är du hungrig? Frågar den som vill veta mer. Det hinner jag inte svara på nu.

/Calle

Ps. Min toppnotering är 106 kg. Ds.

No comments: