Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2008-04-28

Mörkerlöpning

Eftersom 50 miles varianten av GAX100 startar klockan 21:00 kommer det att bli en del mörkerlöpning längs Österlenleden natten mellan 16e och 17e augusti i år.

Således grabbade jag tag i min nya fina ficklampan och körde till Örbyhallen för att bedriva mörkerträning på löpslingan i skogen på söndagkvällen.

Cykelvägen till starten var väl upplyst, men när jag vek av in i skogen blev det mörkt. "Bidde natta" skulle väl nån Lindgrensk varelse ha yppat.

Känslan av att springa i den sotsvarta skogen på natten var lite speciell. När synintrycken blev begränsade till ficklampans ljuskägla verkade hörselimpulserna bli starkare. Dessutom var allt mycket tystare när inget var i rörelse. Hörde minsta lilla mus prassla i löven, fötternas dunsar mot stigen, och andhämtningens flåsande blev mycket tydligare.

Att inte se marken ordentligt gav ett annat löpsteg. Ett försiktigare, lättare, lite trevande och berett på att kompensera för ojämnheter. Lite som en indian som forsar fram i sina mjukaste mockasiner. Härligt lätt och snabbt.

En fågel som flaxade i trädtopparna, en skrämd hare och ett hesskällande rådjur på avstånd var det enda levande varelser som gjorde sig påminnda.

Det blev en skön runda och med lite mer övning lär det inte vara några problem att springa hela den skånska sommarnatten.

No comments: