Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2009-04-19

Horshult till Stenhall

Veckans långpass gick från Horshult i Tostared hem till Stenhall i Örby.  Inga större incidenter på vägen mer än ett snokhopp (man ser en orm och gör ett jättehopp och upptäcker att det är en snok) och en brotrollrush (man hör något bröta till under en liten bro och tror att det är ett bockarna-Bruse-troll och rusar allt man kan tills man upptäcker att det bara var en gäss-jä..el som flaxade iväg).

Här är några ord och bilder iallafall.

Startade med en fin liten grusväg från Horshult söderöver och kom så småningom ut på Björketorpsvägen ganska nära motorbanan.  Efter ett tag passerades länsgränsen i god vigör.Bäst att sakta in

Några rejäla motlut fanns längs vägen.  Speciellt när man skulle upp på Navåsen som är ett stenkast från Björketorp.  Uppe på åsen ligger en kristallklar liten sjö som svalkar gott i sommarvärmen.  Idag hade jag dock inte tid för några bad utan fortsatte utan omsvep ner mot Björketorp.


Björketorp - bara 20 km kvar

Kubbade tvärs genom Björketorp för att fortsätta på småvägarna öster om RV41. Passerade Desarehult och Gunntorp innan förra helgens långpassmål passerades, Öresten.  Därifrån fortsatte jag på Kurirleden och befann mig rätt snart i närheten av Hanatorp.


Snart Hanatorp

Vidare gick färden på kända stigar till Mos där långlöparen möttes upp av familjen: Anton, Gustav och Maria.  Den sista biten tog jag rygg på Gustav som hade bra fart i benen och ork nog att dra sin gamle far ända hem till Stenhall.  Antons dagsform var helt klart påverkad av den pizza han en stund tidigare hade vulgat i sig.


La Familia

Ja, det blev en fin löptur på ungefär 4 timmar och 37 kilometer i strålande vårväder.

/Calle


No comments: