Hur som helst, den är god och enkel och god.
För att komplicera saken något gjorde jag den i två varianter, en baserad på smör och en annan på kokosmjölk.
Följande saker plus kanel behövs:
Ingredienser:
4 st Äpplen
1 burk Kokosmjölk eller 125 gram Smör
Kanel efter behag
Algoritm:
- Skala och tärna äpplena.
- Värm kokosmjölken eller smöret i en gryta.
- He i äpplena.
- Rör runt då och då.
- Låt det koka försiktigt tills äpplena blir mjuka. (15-20 min)
- Mixa och ät eller mixa och kyl övernatten.
Här puttrar grytorna på spisen och till vänster kan ni se dagens varmrätt - lammkotlett. Yummi!
Efter cirkus 20 minuter var äpplena mjuka och fina så det var dags för mixerna att göra sitt. Resultatet finns att beskåda nedan.
Den gulare är smörvarianten och den ljusare kokosmjölk. Efter uppläggning i likörglas serverades anrättningarna till två kortbyxepojkar vars utlåtande var ett unisont blä. Tack för det.
Frugan och undertecknad tyckte dock det var mumma så det är inte omöjligt att det blir en repris.
Vill man skoja till det kan man toppa med vispad grädde och en citronmelisskvist.
Ur ett LCHF/LowCarb/Paleo-perspektiv är det väl rätt acceptabelt som efterrätt - cirka 50 g kolhydrater i kokosmjölksvarianten och mindre i den andra.
- Ät!
/Calle
No comments:
Post a Comment