Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2010-04-30

nZC: Veckorapport


Nu har jag legat under 10 gram kolhydrater i drygt en vecka. Här kommer en kort rapport och lägesavstämning.

Mat

Ja, vad har jag ätit under Q1 (av dessa 30 dagar)? Rätt mycket kött och fett i olika former, skulle jag vilja säga.

Till frukost har det nästan uteslutande varit äggmjölk, någon dag skippade jag frukosten så när som på lite kokosfett.

Middag och lunch har utgjorts av bacon, äggröra, torsk, köttfärsbiff, köttfärssås, ryggbiff, entrecôte, stekfläsk, lamm och fläskfilé. Som tillbehör oftast talg, smör och/eller ost.

På kvällarna har det ibland blivit några ostrullar med smör eller något som blivit över under dagen. När jag var ute på ett långpass åt jag lite pemmikan.

Känner inte att det gått någon nöd på mig utan att jag fått rejält med mycket god och ordentlig mat även om den visuella aspekten har blivit lätt lidande i brist på kulörta vegetabilier på tallriken.

Träning

Träningsmässigt funkar det toppen, minst lika bra som vanligt. Snabb återhämtning, grym uthållighet och god löpstyrka. Förutom att högerhälen bråkar när jag kör på för fort funkar träningen superbra.

Att kunna springa till Öxabäck fram och tillbaka på fastande mage med negativ split (snabbare på tillbakavägen) tycker jag är positivt tecken.

Kroppen

Svårt att säga utan att väga och mäta, men rent subjektivt har fettlagret runt magen blivit tunnare. Förmodligen har det försvunna fettet hamnat i fläkten och på skåpen i köket. Väntar tills jag hittar en bekant våg med att kontrollera vikten.

Svårigheter

Egentligen inte så mycket. Man behöver ha lite bättre framförhållning och planering av inköp. Det är likte meckigt att inte alla i familjen äter samma käk. Jobbluncher kan vara lite knepiga men ofta har folk förståelse för mina böjelser så det har inte varit något problem.

Längtar lite efter turkisk yoghurt med grädde och några hallon, annars är sockersuget i princip helt obefintligt. Nej, jag känner mig inte det minsta sugen på något sött.

Att räkna antal gram kolisar istället för att kolla procenten är lite tuffare än tidigare.

Har varit något törstigare än vanligt.

Sånt som funkat bra

Känns riktigt fint att laga såpass mycket mat från grunden. Dessutom är det väldigt enkel matlagning som inte kräver rymdingenjörsexamen. Jag menar, hur svårt är det att fräsa en bit kött i en och förtiofem per sida.

Det är inga problem att missa en måltid om det skulle korva ihop sig. Visst kommer hungern krypande sakta men prestationsförmågan är orubblig. Inga sockerfall inte. Detta har funkat bra tidigare också men det känns ännu bättre nu.

Fortsättningen

Dagsnoteringarna för kolhydratintaget finns i högermarginalen på bloggen och kommer från ett Google dokument som jag fyller på dagligen.

Ligger väldigt bra till, bättre än jag räknat med. Toppnoteringen på 7 gram blev när jag åt frugans fantastiska köttfärssås. Det var det värt.

Känns som det borde gå att hålla sig under 6 kolisar de flesta dagar. Fyra är görbart, två tufft och noll en vison som skulle vara kul att uppnå någon dag iallafall.

Ja, jag fortsätter utvärderingen så får vi se var vi hamnar. Det är intressant att se vad som händer med kroppen och knoppen, för tillfället är allt toppen.

- Ät!
/Calle Karnivor

1 comment:

Michel Blomgren said...

Underbart inlägg. Går ju kanon verkar det som :)