Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2010-05-22

Projekt NollKolis Avslutat

Ja, det gick ju bättre än jag trott med detta lilla projekt.

Total har jag fått i mig ca 2 gram kolhydrat per dag vilket är långt under de 6 g/dag som jag trodde mig klara av, så jag är mer än nöjd.


Kolisar per dag


Vad har jag då upplevt för nackdelar?

Jo, det är stört omöjligt att gå ut och äta på lunchen så länge man inte har något bra bufféställe med mat som man kan lita på. En vanlig restauranglunch kan man strunta i helt. Fast detta gäller ju till stor del även när man äter mer normal LCHF. Samma problem uppstår när man blir bjuden på kalas.

Detta har inneburit att jag lagat alla luncher själv och tagit med mig låda. Några gånger har jag stått mitt i natten och väntat på att köttfärslimpan ska gå färdig så jag har nått att äta dagen efter.

Lite svårare att äta samma mat som familjen när jag inte, till exempel, ätit köttfärssås som innehåller lök och tomater och sådant. Korv har ju också gått fetbort. Men de har varit förstående och hjälpsamma hela vägen. Stort tack för det!

Min ÄggOchGrädde-shake som jag brukar hinka i mig efter träning är nått jag saknat.

Dyrt. Eller kanske inte? Jag har inte kollat det så noga. Visserligen är ju nötkött ganska dyrt, men jag har ju ätit en del färs, fläsk och kyckling som inte betingar lika stort värde. Dessutom har jag ätit en hel det riktigt billiga saker som talg, oxsvans, ister och märgben.

Kanske borde man jämföra pris per näringsinnehåll?

Fanns det någonting positivt då?

Det känns oerhört bra att veta precis vad man stoppar i sig. Bara riktiga råvaror som man själv lagar.

Maten har varit väldigt god. Jag verkligen älskar kött och fett. För mig är det good shit! Bättre än knark. Jag hade ju fett-vanan inne så det var inget svårt avstå från vegetabilier som jag ändå inte är speciellt förtjust i.

Kul att prova lite nya grejer. Du har ju kunnat se lite olika rätter jag tillagat här på bloggen, talg och ister, klarat smör, lövbiff med jarlsberg, märgben och oxsvans. Riktiga godsaker dessutom.

Rent träningsmässigt har det funkat minst lika bra som tidigare med mycket god uthållighet och snabb återhämtning. Inga svackor när jag sprungit lång utan oftast negativ split (snabbare på anda hälften) vilket känns bra.

En annan grej som gör livet lite lättare är att reglerna är så enkla. Något förenklat kan man säga:

Ät animaliskt. Punkt.

Drick vatten. Punkt.


Så skall det vara för en grottman - inget tjaffs!

Jag har blivit märkbart mer deffad och tappat nått kilo eller två. Det märks tydligast runt midjan men jag har inte gjort några mätningar utan litar på min frus goda omdöme i frågan.

Vad händer nu då?

Ja, när klockan slår tolv och en ny dag börjar ska jag inmundiga 300 gram Odense Nougat som ligger i kylen och väntar. När den är väck ska jag genomsöka huset efter killarnas överblivna lördagsgodis och trycka i mig det. Om jag fortfarande står på benen ska jag gå, annars krypa, till frysen och tömma den på glass innan jag däckar i en kladdig hög på köksgolvet.

Är jag fortfrande sugen imorgon kväll ska jag fortsätta med att gå bärsärkagång i lösgodishyllorna samt suga i mig en stooor påse ostbågar.

Ordningen kommer att återställas på måndag då jag fortsätter med ett väldigt låg kolhydratintag. Kommer dock att inte vara riktigt så strikt som den senaste tiden utan tillåta obegränsade mängder ägg, vanligt smör och måttliga mängder med grädde och creme fraiche.

Och som den envetna ungen jag är, tänker jag inte äta upp mina grönsaker!

- Ät!
/CalleKarnivor1 comment:

Tessasjo said...

Du är ju bara för rolig! Skönt för familjen att du återgår till lite normalare kosthållning nu:)/Therese