Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2011-04-29

Friskis Löp 28 april 2011

Vilken grym backe Kåklevslid är. Igår sprang vi den inte mindre än tre gånger.

Vi började som vanligt med lätt jogg nån kilometer följt av lite rörlighetsövningar. När det var klart joggade lite snabbare två kilometer ner till botten på Kåklevslid.

Efter några minuters vila och en kort predikan om löpteknik i backe från undertecknad bar det av uppåt, uppåt, och uppåt. Backen har dessutom två extra branta partier som ger känslan av att springa in i en vägg, men vi segrade över gravitationen och tog oss hela vägen upp till toppen där vi vände och tog oss ner för backen igen.

Vilan blev inte så lång innan det var dags för nästa strid med backen. Benen var trötta efter förra vändan så denna gång kändes liden både brantare och längre, men rätt som det var befann man sig på toppen igen. Hur gick det till?

Ner igen och vila en kort stund. Nu var det sista gången och på ren vilja gick det att ta sig upp en sista gång. Vi samlade ihop oss, andades en stund och joggade tillbaka till KSK-stugan via Hedgärdesmilen. Gjorde några tempoväxlingar för att ingen skulle somna på hemvägen och strax var vi tillbaka och kunde ge kroppen en omgång streching.

Rundan blev 9 km och ser ut så här.

Friskis Löp75, 2011.04.28, Karta

Höjdkurvan är imponerande.

Friskis Löp75, 2011.04.28, Höjdkurva

Veckans hemläxa är Bordsstrechen. Alltså lägg upp ena benet på ett bord. Benet skall vara böjt, ungefär som en halv skräddareställning. Det andra benet kan bara hänga löst. Överkroppen böjs sedan framåt, åt vänster och åt höger. Jobba på de ställen som tar emot.

Stort tack till alla motionärer - ni är grymma!

- Spring!
/CalleNo comments: