Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2011-04-30

Spöad av en tjej

Idag mötte jag Kelly och hon gav mig en så rejäl omgång att jag nästan gjorde som en sjögurka och vände in och ut på mig själv.

Låt försöka beskriva Kelly. Hon låter rätt snäll och fridfull, men skenet bedrar, hon är en riktig bitch. Hon består av:

5 rundor med
400 m löpning
30 st upphopp, 61 cm.
30 st väggbollar, 9 kg, 3 m.
Det kan ju inte vara så jobbigt, tänkte jag och bar ner min hemmagjorda medicinboll, en basketboll full av sand, till gungträdet hemma på tomten. Nere vid gungträdet har vi nämligen börjat samla ihop allt som förfular vår trädgård, studsmattan, gungställningen, ett klätterrep, en slänggunga, stenar, några pallar och lite annan bröte. En plats som lämpar sig bra för träning.

Riggade några pallar och en sten så att det blev lite högre än 61 cm och mätte upp tre meter på den gamla flaggstången som skulle agera vägg. Tog några andetag, startade klockan och började springa.

Efter 4 varv på gården som blir lite dryg 400 meter gav jag mig i kast med upphoppen. 30 sådana var ganska tufft, speciellt när man löp 400 m innan, men de gick ändå rätt lätt att ta sig igenom. Sen blev det svart.

Väggbollarna var grymma. De föreskrivna 3 metrarna var väldigt högt upp på flaggstången. Lyckades bara enstaka gånger att komma så högt. När tekniken funkar går det ganska bra, men så fort man kastar bollen lite snett och kommer ur balans blir det väldigt väldigt jobbigt.

På något sätt gick det dock att ta sig igenom alla 30 repsen. Dags för nästa runda men först åkte tröjan av.

Andra rundan var för djävlig. Försökte springa på men det var omöjligt att hålla nån högre fart med välkokta pastaben. Efter upphoppen bestämde jag mig för att avsluta efter tredje rundan.

Rätt som det var kom hejarklacken. Den bestod av frugan bärandes på lille Johan och bröthögarna Anton och Gustav som mest slogs med varandra om klätterrepet. Men tack vare deras glada tillrop orkade jag fortsätta och klarade både den fjärde och femte rundan med bravur. Tack!

Tiden blev usel men jag klarade nästan (förutom något låga väggbollar) att köra den utan att skala ner övningarna vilket gör att jag nu känner mig som en kung.

Är du sugen på att kika närmare på de andra tjejerna i Crossfit? Kika på denna FAQ.

- Forging Elite Fitness
/Calle

Ps. Ledsen för att jag inte orkat fota. Får fixa lite bilder en annan gång. Ds.No comments: