Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2011-04-27

TUV - TerrängUltran i Väst

Jag hade ju tänkt att springa riktigt långt i Skåne denna sommar, men efter att ha klurat lite på vad som naturen här i västsverige har att erbjuda lutar det nog mer åt att jag gör en långlöpning hemmavid istället. Ett projekt som jag kallar TUV en akronym för TerrängUltran i Väst.

Om man startar vid Öresten utanför Skene, den röda ikonen, kan man ta Viskaleden söderut och ansluta Hallandsleden. Fortsätter man sedan norrut övergår den till Bohusleden som tar en till Skatås i Göteborg.

Då är man nästan halvvägs...

Vänder man då kosan österut kan man ta Vildmarksleden till Hindås, Knalleleden till Borås och till sist Sjuhäradsleden till Ulricehamn.

View Öresten-Ulricehamn, 248 km in a larger map

En liten lätt tur på cirka 248 km enligt mina preliminära beräkningar vilken ungefär är lika långt som jag inte sprang förra sommaren när jag gav mig i kast med Gax Trans Scania och förlorade. Tidskravet tänker jag sätta till samma 60 timmar eller två och ett halvt dygn.

Några fördelar med att springa på hemmaplan är att jag kan få bättre support, placera ut dropbags, slipper resa, det blir billigare, kan reka ordentligt.

Den största nackdelen är att terrängen förmodligen är mer krävande här i den västsvenska urskogen. Det är mycket upp och ner, men jag älskar ju backar så det blir nog en rolig runda.

Tidigare har jag sprungit Viskaleden och de tre lederna från Skatås till Ulricehamn vilka gav mig fina löpupplevelser. Det som återstår att utforska är Hallandsleden och Bohusleden vilka jag tänker dela upp i två rekognoseringspass, från Angbäck till Äskhult, ca 50 km, och Äskhult till Skatås, ca 48 km.

- Spring!
/Calle

Ps. Målet att springa tvärs över Skåne kvarstår dock men skjuts på framtiden. Ds.
1 comment:

Jim said...

Uj, uj, uj... Det låter ju som en oerhört trevlig, och vacker, tur...!