Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2009-08-29

Morgonkaffe efter 6h

Med stor vördnad tog Maria och jag en segerskål i var sin välförtjänt pokal i morse efter gårkvällens utmaning - Spring för barnen 6-timmars i Göteborgs famuösa Slottsskog.

Vägen till Götet var fylld av ångest och panik från nybörjare till mer lutrad långlöpare. Men sagt är sagt och rätt snart anlände vi till Villa Bel Parc i god tid före start.

Efter lite irrande hittade vi tävlingscenter som huserade i ett par gigantiska tält precis i anslutning till uteserveringen.

När starten skulle gå kom en enorm störtskur och tävlingsledaren KG Nyström valde att skjuta på starten 15 minuter.

Pang! Och så var vi iväg. Maria placerade sig strategiskt och tog direkt ledningen. Egentligen ställde hon sig sist, men vi skulle tydligen springa åt andra hållet.

Hur man springer fel på en 730-meters bana är en gåta, men vi lyckades ändå svänga höger och få en lång vända runt huset istället för den fina vägen genom Villa Bel Parcs uteservering.

Rundan fortsatte i vänstervarv runt flamingodammen, en ganska fin liten runda. Dagen till ära var det dock lite lätt fuktigt. Staben gjorde sitt bästa med att sopa bort så mycket vatten som möjligt, men två rejäla pölar gick inte att få bukt på, vilket innebar att två stora pölar vätte fötter och skor vid varje varv under sex timmar. Om det fanns en skala för uppluckrade fötter skulle det motsvara 7.3 på richterskalan. Huga!

Maria tuffade på bra från start i ett lugnt men bestämt tempo. Vi slog följe några varv ibland och stannade och fikade på stående fot tillsammans någon gång. Efter dryga fyra timmar fick hon ont i ena knät och kunde inte fortsätta springa, men bet ihop, satte lurarna i öronen och gick i rask takt resten av tiden, lätt förbannad för att hon hade ork med inte kunde springa.

För egen del tog jag det rätt lungt timme 3 och 4, men de två sista timmarna fövandlades jag till en monstruös uthållighetsmaskin som matade varv efter varv i god fart.

Efter målgång blev det prisutdelning där vi ur K-G Nyströms hand fick mottaga de gyllene pokalerna. Maria tyckte vi skulle dricka morgonkaffet i dessa och så blev det också.

Hemresan utfördes utan större mankemang och vi kom så småningom i säng trötta, stela och lyckliga efter en lång och tuff dag.

/UltraCalle

Ps. Jag tror mig ha värvat en löpare till Skövde 6H som går av stapeln i mars nästa år. Nu gäller det att hitta barnvakt... Ds.

No comments: