Ja, som LCHFare i juletid kan man bli lite knäckt av allt sötslisliskigt julgodis som denna underbara vulgohelg medför. Om man inte vill ta steget över till den onda sidan (sockergrisarna) utan bara solka ner sitt samvete lite grand så kanske jag kan fresta med detta lilla godis recept.
Ingredienser (input):
250 g Kokosfett
125 g Odensenougat
Ischokladformar
Tillverkning (algoritm)
- Smält nougaten och kokosfettet i vattenbad*.
- Placera ett antal ischokladformar på en bricka.
- Häll upp isnougaten i formarna.
- Kyl i minst en stund.
Ett varningens ord. För att du inte ska trycka i dig resterande 125 g nougat från 250 g-paketet du inhandlade kanske du gör bäst i att dubbla receptet ovan.
Energiinnehåll / 100 g:
Kolhydrat: 18 g (9 E%)
Protein: 2 g (1 E%)
Fett: 80 g (90 E%)
- Ät!
/FettCalle
No comments:
Post a Comment