Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2010-03-11

Äggasjuka höner

I min hemort Mjöbäck finns talesättet - gå ikring sum e äggasjuker höna (Gå runt som en ägg-sjuk höna) - vilket är rätt passande i dessa tider när påsken närmar sig med stormsteg.

Nej, det är inte Vit eller Brun Leghorn, Pärlhöns, Svart Menorca, Japansk Silkeshöna eller någon annan befjädrad varelse jag tänker på utan en råtta... kontorsråttan som vid denna tiden börjar röra sig av och an i jakt på de av konsultbolagen värpta påskäggen som i legio sprids över fikarummen i landet.

Äggen är en styggelse som oftast innehåller det billigaste tänkbara sockerskräp man kan tänka sig. Mängderna är dessutom helt befängda. Den ena överträffar den andra. Lådor stora så man måste använda pall-lyftare för att transportera dem. Nej, kör skiten till tippen istället.

Hur man överhuvud kan ge bort något så otroligt onödigt och dåligt till ens kunder kan jag inte begripa. Socker, tillsatser och färgämnen är ett straff inte en gåva. Det finns väl ingen som tror nått annat? Alla sockerkramande stofiler är väl utrotade från vårt avlånga land, eller?

Om man ändå vill visa att man är tacksam kanske man kunde begränsa sig till att ge bort lite mindre mängd av en ekologisk och rättsivemärkt mörk choklad eller kanske en ostkorg med lite näringsrika godsaker. Lite kvalitét istället för kvantitét.

Eller strunta i det helt och skänka pengarna till nått välgörande ändamål som att sponsra en barfotalöpare med skor ;-)

- Kuckeliku!
/Påskharen

No comments: