Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2010-07-26

Meatzza time

Meatzza, va är det? undrar säkert vän av ordning. Låt mig reda ut begreppet.

Meat kommer från engelskans ord för kött och zza från italienskans Pizza. Resultatet blir en pizzaformad anrättning där man till fyllning har vad man vill men bottnen består av köttfärs.

Hur gott låter inte det?

Så här gick det till när jag lagade denna fantastiska rätt.

Först tog jag en ansenlig mängd köttfärs och tryckte ut i en pajform samt adderade lite salt och peppar.

The botten is nådd

Satten den i mitten på ugnen i ca 20 min på 200 grader.

Under tiden förberedde jag toppingen, rejält med riven ost, några bitar västergöta-salami, ett pkt backon, och en hackad pepparfrukt.

Good shit!

När bottnen var klar slog jag av överskottsvattnet som bildats och lade botten på en plåt med smörpapper. (man kan ha kvar den i formen om man vill)

Lastade på fyllningen och toppade med lite oregano.

Fyllning på

In i ugnen, samma värme men nu tyckte jag det räckte med 15 minuter.

Färdig Meatzza!

Med god aptit försvann halva meatzzan ner i det stora hålet jag har mitt i ansiktet. Resten hamnade i kylskåpet till senare förtäring.

En slice är nice!

För den riktiga pizza-feelingen kanske man ska bre på lite tomatsås men det glömde jag idag. Gott blev det ändå.

- Ät!
/Calle

5 comments:

Stefan said...

Lysande!

Milla said...

Mums!

Yvonne said...

Du kunde ju göra lite COLESLAW yummie till nästa gång och pressa citron till bordsvattnet.Kanske behöver du kröna härligheten med lite smör.

Puma said...

den där ska jag testa!

Anmaja said...

Whaooo! Ser gott ut, ska sparas - kanske kopieras och länkas tillbaka hit om jag får??

Hittade hit från en annan blogg, som man ofta gör.

Harebra!
Anmaja
http://blogg.omakastengods.se/