Som ett del av mitt Raw Food Experience Project utfördes lite avancerad matlagning när jag kom hem från jobbet igår. Det blev närmare bestämt Råbiff, som även kallas Biff Tartar eller Tartarstek, till förplägnad.
I mitt, lätt modifierade recept, ingår följande ingredienser:
- Ett par hekto ekologisk Nötfärs.
- Några skivor Inlagd Gurka från Köpstaden i Onsala (Svärmors)
- En ekologisk Äggula.
- Salt och peppar efter behag.
Tog en kniv och finfördelade köttfärsen ytterligare. Gurkan fick sig en omgång tills den var finhackad. Blandade och knådade och formade köttet och gurkan. Gjorde en liten grop mitt på biffen och placerade försiktigt äggulan däri. Saltade och pepprade.
Resultatet blev denna vackra tallrik:
Om det var gott förtäljer nedanstående film.
- Ät!
/Calle
Spoiler alert: Det blir nog en råbiff idag också.
3 comments:
Hört att de är viktigt att få tag på färskt kött...hur var de me den saken? Skulle själv vilja testa på detta men är lite rädd för bakterierna.
Så länge man håller sig till nötkött som inte har utgången datum är det nog ingen risk för bakterier.
Men för smakens skull är det bättre att satsa på lite finare ekologiskt och helst gräsuppfött kött.
Vi har en liten ICA-affär i grannbyn vars köttdisk är outstanding med lokalproducerat kött som är fantastiskt. Där handlar jag gärna när jag har vägarna förbi. (En gång sprang jag dit, 8km, köpte ryggbiff, sprang hem och stekte lunch. Både gott och motion.)
Jag gör råbiffen med sagda nötkött, en äggula, finhackad gul lök, lite salt och täcker skapelsen med lagom mängd paprikapulver. Sedan ska BLANDA anrättningen på tallriken innan den äts! Då och endast DÅ smakar den bra, perfekt och namnam! =)
Post a Comment