Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2011-01-25

Tombow Zoom 707

Lätt yr av förälskelse skriver jag detta inlägg i ett försök att förmedla den ädla känsla som innfinner sig när man efter år av trånad äntligen gör slag i saken och inhandlar en ny älskling.

Nä, det är inte som du tror.

Idag var jag på Matton i Göteborg och införskaffade en Tombow Zoom 707. Ja, just det, en penna, men inte vilken penna som helst utan den slimmade, gedigna och följsamma varelse ni ser på bilden.

Tombow Zoom 707

Ända sedan Moses var vilse i vassen har jag gillat kontorsmaterial, sudden, papper, block och linjaler men min största vurm var för pennor. Ett intresse som jag odlade genom gymnasiet och när jag jobbade som ritare på Västkust-Stugan hemma i Mjöbäck. Även under studietiden i Umeå hände det att stora delar av studiemedlet spenderades på pennor och en och annan Filofax.

När jag sedemera började knega som IT-konsult lade jag pennorna på hyllan, eller snarare i byrålådan, till fördel för tangentbordet. Tills idag.

Nu ska jag plocka fram mitt Moleskine-block och min nya fina 707a och skriva något riktigt riktigt viktigt. Antagligen får jag skrivkramp, men det är värt ett försök.

- Skriv!
/Calle


1 comment:

Mats said...

Välkommen tillbaka old man - jag älskar minTombow och min Moleskine! :-)