Jag finns numer på

http://calle.stenhall.com

men denna blogg finns kvar av historiska skäl.

2009-12-02

Baconmix och ugnsomelett

Enkelhet är en grundläggande princip i det Stenhallska köket. Speciellt när jag ger mig in i leken och försöker ordna föda till familjen.

Idag blev det, men en hel del assistans från grottfrugan, baconröra och ugnsomelett som trollades fram ur kockhatten.



Idag med god bonuskorv

Omeletten:
6 ägg
4 dl grädde
Smör
Salt och peppar efter behag.

Blanda äggen och grädden och häll upp i en ugnsform som placeras i 200 grader tills den fått fin färg och stannat, ca 30-40 minuter.

Baconmixen:
2 pkt bacon, klippt i småbitar
1/2 lök, hackad
1/2 paprika, hackad,
Chilifrukter, hackade, efter behag

Stek nästan färdigt baconen, blanda i resterande ingredienser och stek lite till, dra på lite peppar.

Gott, enkelt och få kolisar.

- Njut!
/KockCalle

No comments: